Една неразбория в световния футбол поражда друга. Висшата лига ще направи

...
Една неразбория в световния футбол поражда друга. Висшата лига ще направи
Коментари Харесай

Висшата лига на Англия спира заради лудост! Причината

Една бъркотия в международния футбол поражда друга. Висшата лига ще направи невиждана шестседмична пауза през ноември и декември поради провеждането на Световното състезание по футбол в Катар идната година.

Вчера управлението на Лигата и представители на всички 20 тима реализираха сделка шампионата да спре краткотрайно на 13 ноември, осем дни преди началото на Мондиал 2022, след което да бъде възобновено на 26 декември, осем дни след края на шампионата на планетата.

Това ще даде на играчите от Висшата лига една седмица за подготовка с националните тимове преди началото на шампионата, както и една седмица за отмора след края на шампионата.

Заради тази пауза идващия сезон на Висшата лига ще стартира по-рано от нормалното - на 6 август - и ще приключи по-късно през май, а финалът на ФА Къп ще се организира през юни.

Ето,  вижте едно мнение. Изпълнителният шеф на Астън Вила Кристиан Пърслоу изрази рецензии към обстановката.

" Идеята за Световно състезание през зимата е луда, както и това да нямаме футбол от Висшата лига през ноември и декември. Тези решения бяха взети преди много време, само че доста скоро ще имат своите неприятни последици.

Винаги имам терзания за здравето на футболистите, само че по-голямото ми терзание е за почитателите, които няма да гледат футбол от Висшата лига за пет седмици през зимата, което е една велика национална традиция и част от нашето културно завещание ", разяснява Пърслоу.

Няма да е зле някогашният футболен фараон Сеп Блатер да каже по кое време, по какъв начин и против какъв брой пари даде международно състезание на Катар. Където температурите през лятото са близки до тези на Венера.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР